Online marketing

Online marketing & Social media

Online marketing is noodzakelijk om online gevonden te worden. Zo kunt u bij Datook een analyse laten maken en op basis daarvan online doelgroepen aanspreken met advertenties. Of we passen SEO toe op uw website om uw ranking bij de zoekmachines te verhogen.

Wat is online marketing?

Online marketing is een reclamevorm voor producten en diensten via internet. Online marketing omvat internetreclame, maar evengoed minder directe vormen van reclame. Er is zoekmachinemarketing, e-mailmarketing, contentmarketing, virale marketing, marketing via uw eigen website en via sociale media. De laatste jaren groeide reclame en marketing via het internet uit tot de grootste reclamemarkt.

Bent u als bedrijf online aanwezig en kunnen de juiste klanten u vinden? Haalt u genoeg omzet via uw online aanwezigheid?

Elk bedrijf dat online is, kan gebruik maken van ontelbare analyse- en marketingtools. Hou daarbij rekening met de verschillende zoekmachines die we met zijn allen gebruiken. Net omdat zoveel verschillende factoren een grote rol spelen bij het optimaliseren van uw online marketing, is het haast onmogelijk om dit zelf te onderhouden. Daarom helpt Datook bedrijven met het opstarten van hun online marketing. Wij analyseren en zetten deze analyses om in projecten om doelstellingen te behalen die wij samen met u bepalen.

TOP 3 ZOEKMACHINES 2017

In het vierde kwartaal van 2016 verloren zowel Bing als Yahoo! nog meer marktaandeel op smartphones. De al minimale rol die ze speelden, nam verder af. Hierdoor verwerkt Google nu al meer dan 97% van de zoekopdrachten op smartphones. Op tablet groeide Google ook wat verder met +0,24%.

Google 97%
Bing 2%
Yahoo 1%

SEO & SEM

De meeste bedrijven weten wel iets over SEO (zoekmachineoptimalisatie), maar vaak niet de essentie. Hetzelfde geldt voor de verschillende tactieken die helpen om hun website hoger te rangschikken in zoekresultaten. Een andere tactiek is SEM (search engine marketing). Ook dit is een zoekmachineoptimalisatie maar dan door betaalde advertenties en andere gerelateerde diensten.

Social media marketing

LinkedIn, Twitter, Instagram, blogs: allemaal hebben ze hun eigen voordelen, gebruiksaanwijzingen en unieke doelgroepen. Welke social media passen bij uw bedrijf? Welke strategieën past u toe? Hoe adverteert u? Hoe lanceert u een succesvolle campagne? Wij zoeken uit welke social media perfect bij uw bedrijf passen.

Local marketing

Dankzij zoekmachines, lokale telefoongidsen en sociale netwerken kunt u klanten bereiken die zich vlakbij uw winkel of bedrijf bevinden. Deze unieke mogelijkheid brengt nog vele andere voordelen met zich mee. Zo trekt u bijv. nieuwe klanten aan d.m.v. lokale advertenties, mobiele marketing en nog zoveel meer.

Google Analytics

Door webanalyse krijgt u een wereld vol informatie en begrijpt u uw internetgebruikers beter. Bepaal duidelijk uw bedrijfsdoelen en verbeter uw website met behulp van de analysegegevens. Google Analytics leent zich  hiervoor uitstekend.

E-commerce

Heeft u een online winkel? Dan is het tijd dat u alles op de juiste wijze optimaliseert. Zo krijgen uw klanten de best mogelijke gebruikerservaring. Elk contactpunt biedt een belangrijke optie voor communicatie tussen u en uw klanten: van inloggen tot browsen en van afrekenen tot aanbiedingen ontvangen.

Copywriter

Tekst op uw website is van groot belang, maar is hij wel zoekmachinevriendelijk? Enkel een tekst schrijven is niet genoeg. Daarom schakelen we een copywriter in die ervaring heeft met het opmaken van websiteteksten. Die gebruikt de juiste sleutelwoorden waardoor uw website hoog scoort bij de zoekmachines en voor een groot publiek zichtbaar wordt.

Ook starten met online marketing? Laat het ons even weten!

Laat uw bedrijf online groeien en sta niet stil! De digitale wereld zoeft als een sneltrein. Mis hem niet want anderen hebben reeds een ticket.

Vervolg!